Алуминиевата дограма е широко предпочитана от архитекти и дизайнери както при реновирането на съществуващи, така и при проектиране на нови сгради. През годините системите търпят много модификации, за да достигнат до изчистения и стилен дизайн, на който се наслаждаваме в днешно време.

 

 

Поради голямата здравина на алуминия, той може да бъде използван при големи размери на врати и прозорци без да се създава нуждата от по-дебели профили. Това гарантира по-голяма светла част, подобрен екстериор както и интериор, без да се прави компромис с качеството, безопасността и функционалността.

Разработките в сферата на термалната изолация създават така наречения „прекъснат термо мост“. Той прекратява обмяната на топлина между вътрешната и външната част на профила и изолира надеждно сградата, притежавайки много ниски коефициенти на топлопроводимост. Това позволява високи нива на енергоефективност- улеснява отоплението през студените месеци и охлаждането през топлите.

Алуминият превъзхожда ПВЦ дограмата при по-големи размери, защото позволява използването на големи стъклопакети, без нужда от допълнително подсилване. Също така качествените профили гарантират устойчивостта на дограмата през годините и не се нуждае от особена поддръжка. За това алуминиевата система е правилния избор при много обществени сгради, където тя е подложена на тежко натоварване с непрестанна експлоатация.

Фирма „САНАДИНОВ“ предлага богат набор от алуминиеви системи, с които дава решения дори за най-сложните проекти. Освен вратипрозорци и фасади има различни системи плъзгания /плъзгане с повдигане, Фолксваген система, плъзгане тип хармоника и тн./, с които могат да бъдат задоволени изискванията на клиентите ни.